Whitepaper persoonlijke leerroutes

Klik hier om het whitepaper te downloaden –>


Gepersonaliseerd en flexibel leren zijn actueel in het hele onderwijs. Maar hoe geef je dit onderwijs in de praktijk vorm?

De afgelopen twee jaar hebben wij in het hoger onderwijs gewerkt aan de vormgeving en realisering van flexibel deeltijdonderwijs in het kader van de pilots flexibilisering. Bij dit werk hebben we bij verschillende hogescholen en opleidingen met docenten, curriculumontwikkelaars en managers gesproken en samengewerkt. De stap van concept naar vormgeving en realisatie van het nieuwe onderwijs bleek voor iedereen een grote stap te zijn.

Ook buiten de pilots in onze cursussen waarin wij samen met docenten een blended herontwerp maken van hun vak, komen steeds meer vragen over flexibel leren en persoonlijke leerroutes. Docenten willen werken aan differentiatie: een aanbod maken dat tegemoet komt aan de verschillende behoeftes en beginsituaties van studenten.

Maar: hoe kom je eigenlijk van een vast onderwijsconcept naar een flexibel, gepersonaliseerd concept? Hoe zorg je ervoor dat persoonlijke leerroutes mogelijk zijn;  wat vraagt dat van je didactisch ontwerp? Hoe borg je vervolgens de kwaliteit van deze leerroutes? Hoe organiseer en faciliteer je het flexibel onderwijs met gebruik van leertechnologie? En, heel belangrijk: wat wordt de rol van docenten en studiecoaches als studenten (meer) aan het stuur van hun leertraject staan?

Over deze vragen die in de praktijk het meest worden gesteld en onze antwoorden erop, hebben we een whitepaper geschreven. Zo willen we onze kennis, ervaring en ontwikkelde ontwerpmodellen en instrumenten delen en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kwalitatief goed, flexibel en gepersonaliseerd onderwijs.

Klik hier om het whitepaper te downloaden –>

Geplaatst in Leven Lang Leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.